HTML

Kuckó Gyermekjóléti és Családsegitő Szolgálat

Kuckó Gyermekjóléti és Családsegitő Szolgálat hírei ,program aktualitása.

Friss topikok

Linkblog

Kuckó Nyár 2010.

2010.09.15. 15:55 :: Kuckó

 

 

 

Gyermekprogramok:

A nyár - a szabadság, a szórakozás, a nyaralás időszaka. Így vannak ezzel a gyermekek és fiatalok is. Nem kell iskolába járni, nem kell tanulni! A családok és gyermekek, fiatalok nagy része nem jut el nyaralni, kikapcsolódni. Gyermekjóléti szolgálatunk, idén nyáron is számos programmal készült a gyermekek és fiatalok részére. Kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a számukra érdekes elfoglaltságot.

Kéthetente a kisebb lurkókat várja a Játszó- Kuckó. Igyekszünk kreatív programokkal lekötni az ide látogató gyerekeket. Üveget festünk, szabadtéri játékokat játszunk, csipeszbábokat és zsenília figurákat készítünk, de társasozni, barkóbázni vagy akár más ügyességi játékokra is vevők vagyunk a gyermekek ötletei alapján. „A mesefilm nézés pattogatott kukoricával” fantasztikus retro hangulatot teremtett a régi mozizás emlékére.

Több alkalommal részt vettünk városi és kistérségi rendezvényeken. Sport Gála Esztergomban, Családi Sportnap Nyergesújfalun, Városi Gyermeknap Lábatlanon. Az élelmiszerbank Egyesület pályázati kiírására pályázva sok – sok görög joghurtot, édességet tudtunk adni a gyermeknapon résztvevő gyermekeknek.

2010. június. 17.-től kéthetente a 15-17 éves korosztály számára szabad képzőművészeti foglalkozásunkat szerveztünk az Egészséges Élet Egészséges Lélek Alapítvány pszichológusaival, amely segíti a fiatalokat önismeretük és személyiségük fejlődésében. A csoportfoglalkozások nyitottak, szívesen várjuk az érdeklődő fiatalokat.

 

Július. 20.-án 14 kamasz korú fiatallal indulunk négy napra, a Búbánatvölgy Vadregény Panzióba táborozni.

A gyerkőcök Süttő, Lábatlan, Nyergesújfalu és Bajót településekről érkeznek.

Az általunk szervezett foglalkozások egyszerre lesznek szórakoztatóak, érdekesek és hasznosak. A táborozást merész programok tarkítják. Ellátogatunk az esztergomi élményfürdőbe, Duna- Múzeumba majd részt veszünk egy sétahajókázáson is. Nem lesz hiány a kajában sem, hisz főző tudományunkat közös bográcsozásban mérjük össze.

Egy egész napot kitöltő drog prevenciós, foglalkozás után reméljük sok hasznos ismeretekkel térnek haza a fiatalok.

Augusztus. 9.-én ismételten 1 hetes tábort szerveztünk Miskolctapolcára, amely már szinte hagyománnyá vált az évek során. Ebben az évben fogyatékkal élő gyermekek, szüleik és testvéreik tölthetik el ezt az egy hetet Miskolctapolcán az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központjának támogatásával (szállás és utazás).  A nyaralás alatt a programok szervezésénél figyelembe vettük a gyermekek speciális szükségleteit és azt, hogy a családok többségének még sohasem volt lehetősége nyaralni. A programok között a barlangfürdő, vadasparki séta, a Diósgyőri Vár megtekintése és Lillafüredi városnézés a kisvasútról.

Programjaink költségeit különböző forrásokból biztosítjuk.

A Forest-Papír KFT, magánszemély támogatása, Nyergesújfalu Város Képviselőinak támogatása, és a társulásban résztvevő önkormányzatok támogatásai (Süttő, Bajót)

 

 

Szólj hozzá!

Sérült gyermekek nyaraltatása

2010.09.15. 15:53 :: Kuckó

Sérült gyermekek üdültetése Miskolctapolcán

 

 

Az idei évben a Lábatlani KUCKÓ Gyermekjóléti -és Családsegítő Szolgálat Miskolctapolcára szervezett üdülést 8 különböző fogyatékkal élő kisgyermeknek és családjának 2010. augusztus 9-16-ig.

A szállást és az utazást  a Karitasz biztosította számunkra. Szállásunk a Miskolctapolcai Szent József  Otthon igényesen berendezett épületében volt .

Az üdülés további költségeire Bodrogai Ferenctől ,a Forest-Papír Kft Ügyvezetőjétől kaptunk anyagi támogatást, amit ezúttal is mégegyszer köszönünk!

 

Minden napra más-más programmal készültünk. Délelőttönkét és lefekvés előtt sosem maradt el a közös rajzolás, célbadobás, kisautózás és labdázás. A gyerekek nagyon örültek az új,  és speciális készségfejlesztő játékoknak, amiket kimondottan erre az alkalomra vásároltunk.

 

A meleg ebédünk Miskolcról érkezett minden délben  , viszont a reggeliket és a vacsorákat közösen készítettük, éppen úgy mint egy nagy CSALÁD!!!

 

A gyermekek többsége még soha nem volt nyaralni, ezért igyekeztünk minél színesebb programokkal gazdagítani élményeiket.

Szólj hozzá!

Kamasz tábor Búbánatban 2010.

2010.09.14. 09:47 :: Kuckó

Kamasz tábor Búbánatban!

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan, a Kuckó Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat 2010. július. 19 – és 23.-a között, az Esztergom – Búbánatvölgy Vadregény Panziójában táboroztatott 14 kamasz korú gyermeket.  A nyaralás költségeit Esztergom Város Önkormányzata és a Vadregény Panzió által kiírt pályázat megnyerésével tudtuk csökkenteni. A pályázat a szállás és a reggeli költségeit fedezte, valamint további helyi kedvezményben ( belépő jegyek a Vízügyi Múzeumba) is részesülhettünk. A négy település Lábatlan, Süttő, Nyergesújfalu és Bajót önkormányzatai is hozzájárultak a költségeinkhez. Szabadidős és szakmai programjainkat a Forest– Papír KFT és Nyergesújfalu Város Képviselői, a képviselői alapjukból támogatják. A kapott hozzájárulásokból pedig tartalmas és izgalmas programokat tudtunk szervezni a gyerekeknek.  Programjaink a táborozás alatt, sétahajózás a Dunán, a tábor helyszínén egész napos drog prevenciós program a kamaszok számára, az Egészséges Lélek, Egészséges Élet Alapítvány szakembereivel. Ellátogattunk az esztergomi élményfürdőbe és az esztergomi Duna Múzeumba. Közös lecsófőzés bográcsban esténként pedig szalonnasütés volt a sláger kaja.

Így számolt be egy táborozó!

„ Nagyon Jól éreztem magam. Az első nap hajókázni mentünk, és mindent megnéztünk Esztergomban. Este tábortüzet raktunk és szalonnát sütöttünk. Második nap Drog prevenciós előadáson vettünk részt, ahol filmet néztünk, játszottunk, beszélgettünk. A harmadik nap volt a legjobb, mert strandra mentünk, nekem ez tetszett a legjobban. A strand után elmentük egy étterembe vacsorázni, utána sétáltunk. Az utolsó nap a Vízügyi Múzeumban voltunk és fagyiztunk is. „

Köszönjük mindenkinek!

Szólj hozzá!

Ön is segíthet másoknak...

2010.09.14. 09:46 :: Kuckó

 

 

Ha otthonában feleslegessé vált ruhái, cipői vannak, kérjük juttassa el intézményünkbe, hogy továbbíthassuk a rászoruló családoknak!

Köszönjük.

 

Címünk: Lábatlan, Zalka Máté ltp. 5.

Telefonos elérhetőségünk: 33/461-091

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása