HTML

Kuckó Gyermekjóléti és Családsegitő Szolgálat

Kuckó Gyermekjóléti és Családsegitő Szolgálat hírei ,program aktualitása.

Friss topikok

Linkblog

Örömautózáson vettünk részt a Hungaroringen

2011.06.03. 11:39 :: Kuckó

Örömautózáson vettünk részt a Hungaroringen

Idén is megrendezésre került a Örömautózás elnevezésű rendezvény, melyet négy éve lelkes autósportbarátok kezdeményeztek a gyógyíthatatlan betegségben elhunyt fiatal miskolci rallyrajongó Kléri Ádám emlékére. A rendezvényt beteg gyermekek számára hozták létre, melyet orvosaik „élményterápiaként” nagyon támogatnak, a kicsik pedig legalább egy napra elfeledhetik gondjukat, életre szóló élményeket szerezhetnek a versenyzők mellett. A rendezvény helyszíne a hazai autósport egyik fellegvára az F1-es Magyar Nagydíjnak is otthont adó Hungaroring. Az Örömautózás lehetőségére Pehely Balázs hívta fel a figyelmünket, és tájékoztatott a menetéről.

A Támogató Szolgálat kapcsolatban van sérült gyermekekkel, naponta szállítjuk őket  óvodába, iskolába. A gyerekek örültek, hogy ellátogathatnak a F1 helyszínére. A várakozás izgalmában sajnos többen lebetegedtek, ezért vasárnap 3 gyermek és három kísérő indult Mogyoródra. Az időjárás nem kedvezett nekünk, hűvös volt, itthon az eső is esett, de a pályát szerencsére elkerülte. Kedvesen fogadtak bennünket, a gyermekeket regisztrálták, kaptak egy kártyát a nyakukba, azzal vehették igénybe az ellátásokat (üdítő, pizza, sütemény, lego ajándékcsomag). 11 órakor kezdődött az autózás, ekkor lehetett beülni a rallyautókba, és kezdhették meg a körözést a gyerekek a versenyautók jobboldali ülésében. Nagy élmény volt a gyerekeknek, hogy Vettel, Hamilton, Alonso és a többi nagy autóversenyző nyomdokain körözhetnek a hazai versenyzők mellett.

 Kuckó Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Szabadidős foglalkozások:

2011.06.03. 11:22 :: Kuckó

Szabadidős foglalkozások:

 

Kedves Gyerekek!

 

Az elkövetkezendő időszak a pünkösdre való készülődés jegyében telik.

Továbbra is kéthetente csütörtökönként 15.00-tól 17-óráig várunk szeretettel benneteket, hogy együtt készíthessünk meglepetéseket, amelyet aztán odaajándékozhattok szüleiteknek, testvéreiteknek.

 

Időpontjaink a következőek:


Június 2.        Séta a Duna partra

Június 16.     Sportvetélkedő, ügyességi versenyek

Június 30.    Ablakdísz készítése

 

Szólj hozzá!

Gyermekvédelmi tanácskozás Lábatlanon 2011.

2011.06.03. 11:21 :: Kuckó

Gyermekvédelmi tanácskozás Lábatlanon

2011.03.24.

 

Lábatlanon évente a gyermekvédelmi törvény szabályozása szerint szükséges felülvizsgálni az adott településen a gyermekjóléti szolgáltatásokat, gyermekek veszélyezettségének formáit, a gyermekvédelmi jelzőrendszer működését.

Ez történt idén március 24.-én is, amikor a gyámügyi főtanácsos, a gyámhivatali ügyintéző, a pártfogó felügyelő, a rendőrőrs parancsnoka, a város körzeti megbízottja, az iskolák és az óvodák képviselői részt vettek ezen a tanácskozáson.

Azt tapasztaltuk, hogy az általunk meghívottak közül viszonylag nagy létszámban jelentek meg.

Áttekintettük a település gyermekvédelmi rendszerének működését.

A visszajelzések alapján jelzőrendszer működése jónak bizonyul, viszont lennének még olyan közös teendők, melyek az együttműködést még hatékonyabbá teszi.

Reméljük sikerül közösen, olyan programokat, figyelemfelhívásokat elindítani és megelőzésre épülő rendezvényeket szervezni, amelyek a családok mindennapjait megkönnyíti.

A tervezett programok erősítik a családok összetartását és alternatívákat kínálnak a problémák megoldásában.

Tudjuk, ezek nagy kihívások, nagy tervek, de talán együtt közösen összefogva sikerülhet megvalósítani őket.

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása