HTML

Kuckó Gyermekjóléti és Családsegitő Szolgálat

Kuckó Gyermekjóléti és Családsegitő Szolgálat hírei ,program aktualitása.

Friss topikok

Linkblog

Megszaporodott iskolai hiányzások

2009.10.15. 14:43 :: Kuckó

Az elmúlt időszakban egyre gyakrabban kap Szolgálatunk értesítést,jelzéseket gyermekek iskolai hiányzásairól.Ebbe beleérthetjük a sok-sok igazolatlan hiányzásokat is.A gond,akkor van igazán,ha már oly nagy mennyiségü hiányzást halmozott fel a gyermek,vagy oly későn kapunk értesitést,hogy segíteni nehezen vagy egyáltalán nem tudunk neki,családjának vagy az iskolának.Pedig elkerülhető lenne a tömeges osztályismétlések,szabélysértési bírságok,családi pótlékok felfüggesztése és a családoknak ezek mind  nem kevés kellemetlenségekkel járnak .

Egy közoktatási törvény passzusa éppen azt irányozza elő,hogy a gyermek annak a tanév végéig,míg betölti  a 18éves kort,addig iskolába járjon,(ezidő allatt szakmát szerezzen,nyelveket tanuljon a tanuló)ezt támasztja alá a gyermekvédelmi törvény jelzőrendszerének müködése is,hogy ez időszakban intenzíbb legyen a figyelés.

 

De kik felelnek azért mert a gyerek nem jár iskolába és képzettsége hiányában nem fog tudni elhelyezkedni(s jővőképe se lesz)?

 

A témáról többet  a médiába: http://tv2.hu/naplo/video/nem-kifizetodo-a-logas

                           http://tv2.hu/mokka/video/3-csaladtol-vettek-el-a-csaladi-potlekot

Szólj hozzá!

Bemutatkozik a Támogató Szolgálatunk

2009.10.15. 11:14 :: Kuckó

 

Intézményünk, a Kuckó Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat, 2007. november. 02.-tól működteti a támogató Szolgálatot, amely 3 feladatot lát el.

  • Személyi szállítást,- csoportosan Mercedes Vitó 9 személyes gépkocsival, valamint az --egyéni szállításokat Opel Corsa személyautóval oldjuk meg. 
  • Személyi segítésben és a szállítások során is 2 szociális szakember tud segítséget nyújtani, amely lehet, hivatalos ügyek intézése, a hivatalokba való kísérés,  ügyintézés, ellátások igénylése, stb
  • Tanácsadás

Személyi szállítás:

Célja: a közszolgáltatásokhoz, valamint az egészségügyi, szociális, kulturális és egyéb szolgáltatásokhoz való hozzáférés.

  • Polgármesteri hivatalba, gyámhivatalba, munkaügyi központba, bíróságra, hatóságokhoz, rendvédelmi szervekhez……….
  • Háziorvoshoz, munkaképességcsökkenést véleményező és felülvizsgáló szakorvosi bizottsághoz, kórházba, gyógytornára, fizikoterápiára, nappali ellátást nyújtó intézménybe (idősek klubjába)
  • Oktatási intézményekbe, Múzeumba, könyvtárba, kulturális, sport és szabadidős rendezvényekre, érdekképviseleti szervekhez, fodrászhoz, postára, bankba, bevásárlóközpontba, szakboltokba, igény szerinti pl. rokon,-barátlátogatás.

A szolgáltatást, azok a veleszületett, vagy szerzett fogyatékossággal élő emberek, akik a négy település valamelyikén élnek vehetik igénybe.( Lábatlan, Nyergesújfalu, Süttő, Bajót.)

A szolgáltatás kérhető személyesen, ill. telefonon. Szállító szolgáltatás esetén, az igény bejelentése legalább a szállítás napját megelőző egy nappal szükséges.

Lehetőség van eseti, alkalmankénti, illetve rendszeres szállítás igénylésére is.

Térítési díj:

A szolgáltatásért, térítési díjat kell fizetni. A térítési díj kiszámolásának a menetlevélen feltüntetett és a szállított személy, illetve annak törvényes képviselője által igazolt kilométer.

A kilométer díj: 50 Ft./km. Szociálisan rászorult személyek esetében.

A szolgáltatás igénybevételekor szociálisan rászorultnak tekintjük a fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, illetve a magasabb összegű családi pótlékban részesülő felnőtteket és gyermekeket. A felsorolt ellátásokban részesülő ügyfelek esetében a térítési díj nem haladhatja meg a közös háztartásban élők egy főre jutó jövedelmének gyermekek esetében a 20%-át, felnőttek esetében pedig a 30%-át.

A szállító szolgálatot bárki igénybe veheti magánemberként is, de ebben az esetben a teljes térítési díj megfizetése az irányadó, melynek összege, 60 Ft /km.

A személyi segítés térítésmentes.

 

 Lábatlan,2009.

                                                                                  Csillag Erika

                                                                              Intézményvezető

                                                                                    

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása